Namnlösa bloggen

The blog formerly known as OMG! Kubuntu!, Open source, funderingar och annat

Mandriva igen


Till att börja med vill jag passa på att ändra min kommentar angående PCLinuxOS framtid. Som jag förstår det (efter att ha läst på lite) så är PCLOS inte beroende av Mandriva på samma sätt som t.ex. Ubuntu är beroende av Debian, utan man är en ”fork” som utvecklas oberoende.

Nu var det inte meningen att jag skulle skriva om PCLOS utan om dagens nyhet. Niklas Andersson på TechWorld skriver också om det – Mandriva forkas av före detta anställda och Mageia blir till. I redaktör Anderssons blogg delar han även med sig av sina personliga åsikter angående detta projekt och det kommer (dessvärre) inte gå som tänkt om man får tro honom.

Jag har endast testat Mandriva som live-CD men jag har hört mycket gott om det. Det är också en av relativt få distributioner som anväder KDE i standardutförande så om det inte kommer leva vidare betyder det att vi som gillar KDE kommer få en distribution mindre att välja på (en av de mest kända dessutom). Det går ju så klart oftast att installera KDE-skrivbordet i vilken valfri distribution som helst, och många gånger går det att ladda ner en alternativ version med KDE, men det är ändå inte samma sak.

Hur som helst ska det bli spännande att följa utvecklingen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: