Namnlösa bloggen

The blog formerly known as OMG! Kubuntu!, Open source, funderingar och annat

Kubuntu 10.04 Lucid Lynx


Jaha, så var det gjort då. Uppgraderingen till Kubuntu 10.04 alltså. Jag har inte stött på några direkta problem ännu, däremot så har jag försökt jaga fatt på en plugin till Chromium (open source varianten av Google Chrome) som låter mig spela upp strömmande media. Hittade en massa pluggar som hade kunnat funka, de fanns med i listan över plugin program men likt förb* funkade de inte. Jag har ju tidigare skrivit om en plugin som funkar (totem-mozilla) men då måste jag installera själva mediaspelaren Totem också, och den drar in en massa gstreamer paket som dependencies. I Kubuntu är det ju xine som gäller så jag försöker hålla mig borta från allt vad gstreamer heter.

Däremot ska jag ta tillbaka en del av kritiken jag riktade mot KPackageKit i ett tidigare inlägg. Nog för att jag fortfarande föredrar Synaptic (installeras med fördel med kommandot sudo apt-get install –no-install-recommends synaptic” i Kubuntu) men KPackageKit kan vara ganska smidig ibland ändå.

Ja apropå KPackageKit, det ska ju bytas ut i framtiden mot Muon Package Manager, fast förmodligen inte förrän i Kubuntu 11.04 (som för övrigt ska heta Natty Narwhal).

Ska bjussa på ett par skärmskott:

T.v. Firefox och Dolphin, t.h. skrivbordet.

Jag har blivit sams med KMail också, vi var inte riktigt vänner när jag testade Kubuntu förra året. Enda problemet är att det inte finns nåt smidigt sätt att synkronisera Google kalendern med kalendern i KDE. Det ska visst finnas nåt sätt att göra det på men det projektet är under utveckling och rekommenderas inte åt dem som vill ha kvar sina möten/uppgifter/påminnelser på Googles server 😮 :p . Jag har istället skapat en menypost som leder direkt till webbkalendern, och där kan man ju även ställa in SMS-påminnelser.

Installerade KDE-games sviten. Finns ett spel där som heter KBbreakout som är en klon av spelet Breakout, mycket underhållande.

Klockan springer och barnen ska iväg till skola/dagis imorrn, bäst att knyta sig. Mer om mina upplevelser i Kubuntu kommer snart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: